EnergiWatch

Halliburton overrasker postiv med kavartalsoverskud

Både divisionerne Completion and Production og Drilling and Evaluation har præsteret flotte marginer.

Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP / AFP

Det amerikanske olieserviceselskab Halliburton overrasker med sit overskud for årets andet kvartal analytikerne positivt, og aktien stiger i det amerikanske formarked.

Halliburton rapporterer en omsætning på 3703 mio dollar mod 3451 mio. dollar i samme kvartal sidste år, men mod forventning om en omsætning på 3,8 mia. dollar blandt de analytikere, Bloomberg News har spurgt.

Alligevel præsterede selskabet et nettooverskud på 26 cent per aktie mod et ventet overskud på 23 cent per aktie.

"Det, vi har opnået i andet kvartal, demonstrerer, at vore strategi virker, og at Halliburtons strategiske prioriteringer skaber værdi i dette forandringsår," bemærker topchefen i selskabet Jeff Miller.

Han noterer, at selskabet har haft fremgang såvel på hjemmemarkedet i USA, som er særligt vigtigt for netop Halliburton, og internationalt, samt at begge divisioner - Completion and Production og Drilling and Evaluation - har præsteret flotte marginer.

Olieaktien stiger 2,8 pct. frem mod handelsstart på børserne i New York.

Amerikansk oliekæmpe mister millioner i Danmark

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs