EnergiWatch

PFA øger sit sats på udvalgte olieselskaber

Mens pensionsselskabet har frasolgt sine aktier i amerikanske olieselskaber, satses der på Total og Shell som "morgendagens vindere" i den grønne omstilling. Vi har dog ikke kun CO2-omstilling på hjernen, medgiver PFA's direktør for kapitalforvaltning.

Et af symbolerne på Nordsøens olie, Shells gamle Brent Alpha-platform, er i disse dage ved at blive skåret op og skrottet. | Foto: LINDSEY PARNABY/AFP / AFP

Over det seneste år er PFA kommet med en række klimamarkeringer. Sidste maj forpligtede pensionsselskabet sig med tilslutningen til Net-Zero Asset Owner Alliance til, at investeringerne senest i 2050 skal være CO2-neutrale. Aktuelt formulerer selskabet, hvor meget klimaaftrykket skal reduceres i 2025. Dog skal det allerede der være i nul for det nye produkt, Klima Plus, hvis portefølje i 2030 skal være decideret CO2-negativ.

Det har dog ikke været ensbetydende med, at PFA er blevet universelt hyldet for sin klimavenlige profil.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs