EnergiWatch

Olieprisen falder lidt efter Opec+ vælger at øge produktionen

De olieproducerende lande har fundet et fælles fodslag og skruer nu op for produktionen.

Foto: RAMZI BOUDINA/REUTERS / X03395

Oliepriserne falder svagt i de tidlige handelstimer mandag, efter Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, kendt som Opec+, er kommet frem til et kompromis, der giver en stigning af olieproduktionen.

Investorerne på oliemarkedet frygter, at det øgede udbud kan skabe et overskud på markedet, da flere lande stadig kæmper med coronavirussets delta-variant.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 72,72 dollar mod 72,94 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 70,99 dollar mod 71,10 dollar fredag eftermiddag.

Opec+ fremlagde søndag en aftale, der markerer afslutningen på en længerevarende uenighed mellem Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

Ifølge Bloomberg News står Opec+ til at løfte produktionen med 400.000 tønder per dag fra august.

Samtidig har organisationen vedtaget at tildele højere produktionskvoter til Saudi Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Irak, Kuwait og Rusland fra maj næste år for at overvinde interne stridigheder, skriver Reuters.

"Den aftale, der er blevet fundet over weekenden, vil sandsynligvis påvirke oliepriserne negativt på kort sigt, da investorerne nu afvikler udsigterne til et større udbud," siger Daniel Hynes, der er råvarestrateg i Australia & New Zealand Banking Group, til Bloomberg News.

På andre dele af råvaremarkedet stiger stålpriserne fortsat ovenpå en stærk efterspørgsel, der for alvor blomstrer op efter pandemien.

Oliepriserne har største ugentlige fald siden marts

Forlydender om Opec-kompromis sænker oliepriserne

Forventninger om fald i råolielagre sender oliepriserne op 

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs