EnergiWatch

Forlydender om Opec-kompromis sænker oliepriserne

Forhandlingerne om olieproduktionen i Opec+ brød sammen tidligere i juli, efter at UAE stillede sig i vejen for en forlængelse af produktionsnedskæringerne til efter april 2022.

Foto: Agustin Marcarian/REUTERS / X03747

Oliepriserne tager et dyk torsdag morgen på udsigt til en højere olieproduktion, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande og allierede - bedre kendt som Opec+ - angiveligt har indgået et kompromis om det fremtidige udbud.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 74,13 dollar mod 76,14 dollar onsdag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 72,44 dollar mod 74,74 dollar onsdag klokken 17.

Begge oliefutures faldt mere end 2 pct. onsdag, da Reuters berettede om et kompromis mellem Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater (UAE), som angiveligt fører til en stigning i olieproduktionen.

"Markedet tager ingen chancer i øjeblikket. Priserne er allerede steget kraftigt, så handlere vil formentlig trække penge ud, før aftalen er helt i hus," siger Avtar Sandu, råvarehandler hos Phillips Futures, til Reuters.

Forhandlingerne om olieproduktionen i Opec+ brød sammen tidligere i juli, efter at UAE stillede sig i vejen for en forlængelse af produktionsnedskæringerne til efter april 2022.

Men nu forlyder det, at UAE får mulighed for at øge udbuddet næste år.

"Det vil tage lidt tid at færdiggøre aftalen, men det ser ud til, at UAE for lov til at producere mere olie næste år. Det ligner, at Opec+ snart har en plan for at øge produktionen, og det er gode nyheder, da stigende efterspørgsel har strammet oliemarkedet for meget," skriver Edward Moya fra Oanda i et notat ifølge Reuters.

Rapport udpeger ammoniak som bedste bud for shipping

Skandalesag har ramt Exxon: Velliv ekskluderer, mens Danica giver dem en chance mere

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs