EnergiWatch

Svagt stigende oliepriser

Hvis tallene bliver bekræftet senere onsdag, vil det være et fald for ottende uge i træk.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Onsdag morgen ses der små stigninger i oliepriserne, da positive nyheder fra USA om en brændstofefterspørgsel nær præ-pandemi niveau understøtter markedet.

Oliepriserne trues dog af stramningen på oliemarkedet, der risikerer at lede til en lavere efterspørgsel fra nye og mere prisfølsomme økonomier.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 76,27 dollar mod 75,47 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 74,92 dollar mod 74,23 dollar tirsdag eftermiddag.

Data fra The American Petroleum Institute viser, at de amerikanske råoliebeholdninger faldt med 4 mio. tønder sidste uge.

Hvis tallene bliver bekræftet senere onsdag, vil det være et fald for ottende uge i træk, hvilket har skabt den længste opadgående periode for priserne siden januar 2018, skriver Bloomberg News.

Tendensen risikerer dog at vende, hvis uenigheder og forhandlingsforstyrrelser forbliver en realitet blandt parterne i Organisationen af Olieeksporterende Lande og allierede, bedre kendt som Opec+.

Nye tal fra Kina, der viser et fald i landets råolieimport, har ifølge Reuters fået alarmklokkerne til at ringe.

"Importen blev nedskaleret, da de stigende oliepriser har ødelagt raffinaderiernes indtjeningsmarginer. Hvis Opec+ ikke bliver enige om at øge udbuddet snart, vil høje oliepriser ødelægge efterspørgslen i flere prisfølsomme markeder såsom Indien," skriver konsulentfirmaet Eurasia Group i en note.

Ifølge Reuters falder Kinas import af råolie i første halvdel af 2021 med 3 pct. sammenlignet med sidste år, hvor coronapandemien for alvor fik greb om den globale økonomi.

IEA advarer om stramt oliemarked efter uenighed i OPEC+

Bilisterne betaler prisen for uroen i OPEC+

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs