EnergiWatch

Oliepriserne falder på bekymringer om smitte med deltavariant

Opec+ mødes torsdag for at diskutere lempelser af organisationens olieproduktion.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne falder tirsdag morgen på bekymringer om en svækket vækst i brændstofefterspørgslen, efter at smitteudbrud med coronavirussets deltavariant har ført til rejsebegrænsninger omkring i verden.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 74,27 dollar mod 75,45 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 72,53 dollar mod 73,43 dollar mandag eftermiddag.

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og andre allierede lande som Rusland - samlet kendt som Opec+ - mødes torsdag for at diskutere lempelser af organisationens olieproduktion.

Opec venter ifølge Reuters, at det globale olieudbud vil halte efter efterspørgslen med 2,2 mio. tønder om dagen i årets fjerde kvartal, hvilket vil give olieproducenterne spillerum til at nå til enighed om en eventuel forøgelse.

"Oliepriserne faldt på bekymringer om, at Opec+ vedtager en betydningsfuld forøgelse af olieproduktionen senere på ugen, samtidig med at coronavirussets deltavariant spredes," skriver Vivek Dhar, der er råvareanalytiker i Commonwealth Bank, i et notat ifølge Reuters.

Analytikere venter ifølge Reuters, at Opec+ i august vil øge produktionen med omkring 500.000 tønder om dagen, da stigende efterspørgsel i USA og Kina har mindsket udbuddet.

Spanien og Portugal har mandag indført restriktioner for ikke-vaccinerede briter, mens 80 pct. af de australske borgere står foran strammere restriktioner som følge af stigende smitte.

Deltavarianten har også sløvet forhandlinger mellem USA og Storbritannien om en rejsekorridor, skriver Financial Times ifølge Reuters.

Der ventes for sjette uge i træk et fald i de amerikanske olielagre, viser en rundspørge foretaget af Reuters, der ligeledes peger på et fald i benzinlagrene.

Industriorganisationen American Petroleum Institute venter et fald på 4,5 mio. tønder olie.

De amerikanske olielagre offentliggøres onsdag klokken 16.30 af det amerikanske energiministerium, EIA.

Rekordhøj produktion af verdens mest beskidte olie

Opec+ forholder sig i ro trods markedernes ønske om større olieudbud

Er verden på vej ind i det sidste store olieprischok? 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs