Amerikansk olielagerfald sender oliepriserne op

Tal fra den amerikanske industriorganisation American Petroleum Institute viser ifølge to kilder, at de amerikanske olielagre i sidste uge faldt med 7,2 mio. tønder, skriver Reuters.
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / X90079
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / X90079
AF RITZAU FINANS

Oliepriserne stiger onsdag morgen på faldende amerikanske olielagre. Faldet bestyrker håbet om et oliemarked uden overflod. Samtidig ses en stigning i bil- og flytrafik i Nordamerika og Europa.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 75,29 dollar mod 74,92 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 73,22 dollar mod 73,03 dollar tirsdag eftermiddag.

Tal fra den amerikanske industriorganisation American Petroleum Institute viser ifølge to kilder, at de amerikanske olielagre i sidste uge faldt med 7,2 mio. tønder, skriver Reuters.

Til sammenligning var der ifølge en rundspørge foretaget af Reuters ventet et fald på 3,9 mio. tønder.

De officielle tal for olielagrene offentliggøres onsdag klokken 16:30 af det amerikanske energiministerium, EIA.

Hvis faldet i lagertallene bekræftes, vil det være femte uge i træk, skriver ING Economics i en kommentar ifølge Reuters.

Det vidner om et oliemarked uden overflod, fremgår det.

Opmærksomheden er ifølge Reuters nu på Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede som Rusland - samlet kendt som Opec+ - når den samlede gruppe mødes 1. juli for at diskutere den fremadrettede produktion.

To kilder oplyser til Reuters, at Opec+ overvejer en gradvist produktionsforøgelse fra august, men at intet konkret endnu er vedtaget.

"Producentgruppen står endnu en gang foran nogle svære beslutninger, imens udbuddet på markedet indskrænkes. Global fremgang i vaccinationsindsatsen mod covid-19 har ført til en stor stigning i bevægelsen hos forbrugerne på tværs af USA, Kina og Europa," skriver ANZ's råvareanalytikere i en kommentar ifølge Reuters.

"Dog har udsigterne til, at iransk olie kommer på markedet i den nærmeste fremtid, tvunget Opec til at forholde sig forsigtigt i forhold til produktionsforøgelser," fortsætter ANZ.

Oliepriserne understøttes samtidig af et fald i den amerikanske dollar, der for nylig oplevede en større stigning, da en svagere dollar er lig med billigere olie for udenlandske valutaer.

 

Er verden på vej ind i det sidste store olieprischok?

Pres på oliegiganter giver NGO'er "blod på tanden"

Total Energies sætter mål om klimaneutralitet i Esbjerg før 2025

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også