EnergiWatch

Svingende åbning på oliemarkedet efter Opec-aftale

Udsigterne til en styrket olieefterspørgsel har de seneste måneder sendt positive vinde ind over markedet og løftet priserne op mod det højeste niveau siden 2018.

Foto: ANGUS MORDANT/REUTERS / X06552

Oliemarkedet er kommet svingende fra start onsdag morgen, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede - Opec+ - har valgt at holde sig til planen om en gradvis lempelse af produktionsnedskæringerne i juni og juli.

Priserne ligger onsdag morgen under niveauet fra dansk børslukketid tirsdag på grund af et prisdyk sent på eftermiddagen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 70,42 dollar mod 71,21 dollar tirsdag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 67,82 dollar mod 68,72 dollar tirsdag klokken 17.

Opec+ vil ifølge Reuters hæve olieproduktionen med 700.000 tønder om dagen i juni og 840.000 tønder om dagen i juli. Organisationen fortsætter således kursen fra maj, hvor produktionen også blev øget.

Tirsdagens aftale er indgået i forventning om en stærk stigning i den globale olieefterspørgsel hen over sommeren, skriver Reuters.

Den saudiske energiminister, prins Abdulaziz bin Salman, fortalte kort efter topmødet, at den hurtige udrulning af vacciner også "kun kan føre til en yderligere balancering af det globale oliemarked".

Udsigterne til en styrket olieefterspørgsel har de seneste måneder sendt positive vinde ind over markedet og løftet priserne op mod det højeste niveau siden 2018.

"Markedet fokuserer mest på de positive forventninger til resten af året, mens Opec+ spår et markant fald i olielagrene mellem september og december," skriver analytikere fra ING Economics i et notat ifølge Reuters.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld 1897,5 mod 1895,0 dollar tirsdag eftermiddag klokken 17.

Et ton kobber handles samtidig til 10.227,5 dollar mod 10.289,5 dollar tirsdag eftermiddag.

Oliepriser i højeste niveau siden 2018

Investeringsøkonom ser høje oliepriser som en trussel for Ørsted

Sidste års hårdt prøvede energiaktier har taget førertrøjen i 2021

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs