EnergiWatch

Oliepriser i højeste niveau siden 2018

Udviklingen er drevet af forventninger om et opsving i verdensøkonomien, i takt med at coronapandemien løjer af og aktivitetsniveauet tiltager over en bred kam.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne fortsætter tirsdag den senere tids stigninger og rammer det højeste niveau siden 2018.

Udviklingen er drevet af forventninger om et opsving i verdensøkonomien, i takt med at coronapandemien løjer af og aktivitetsniveauet tiltager over en bred kam.

Prisen på julifuturen for en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, ligger tirsdag ved 10-tiden 2,6 pct. højere i 68,02 dollar, hvilket ifølge Bloomberg News er det højeste niveau intra-dag siden oktober 2018.

Futuren for Nordsøolien, Brent, ligger samtidig til en stigning på 2,1 pct. til 70,75 dollar.

Et af de mest eksponerede selskaber på den danske fondsbørs er rigselskabet Maersk Drilling, som tirsdag formiddag ligger 3,0 pct. højere i 265 kr.

Aktien er i år steget med 37 pct.

Olieprisen går over 70 dollar inden dagens Opec-møde

Investeringsøkonom ser høje oliepriser som en trussel for Ørsted

Sidste års hårdt prøvede energiaktier har taget førertrøjen i 2021

 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs