EnergiWatch

Olieprisen lavere på muligt øget udbud fra Iran

Optimisme op til kørselssæsonen i USA og Europa og den øgede efterspørgsel, som det giver, kompenserer for bekymringer om faldende efterspørgsel fra Indien og muligt øget udbud af iransk olie.

Foto: Jacob Ehrbahn

Olieprisen ligger lavere torsdag, men er fortsat inde i det snævre prisinterval som den har været hele ugen.

Det skriver Reuters.

Optimisme op til kørselssæsonen i USA og Europa og den øgede efterspørgsel, som det giver, kompenserer for bekymringer om faldende efterspørgsel fra Indien og muligt øget udbud af iransk olie.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 68,42 dollar mod 68,58 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 65,83 dollar mod 65,94 dollar onsdag eftermiddag.

"Markedet er fortsat fokuseret på samtalerne om en atomaftale med Iran og en mulig lempelse af sanktioner," vurderer analytikere fra Citi i en note.

Øget udbud fra Iran vil være et væsentligt emne på det næste møde i OPEC og OPEC+ 1. juni.

Citi venter, at OPEC+ vil fastholde planerne om at øge produktionen med 700.000 tønder i juni, mens en yderligere stigning på 840.000 tønder i juli ikke er sikker, hvis der kommer øget udbud fra Iran.

Guldprisen stiger marginalt, da en troy ounce koster lige under 1900 dollar eller 0,1 pct. mere end onsdag.

På markedet for industrimetaller ligger kobberprisen også marginalt højere i 9976,75 dollar per ton eller 0,2 pct. mere end onsdag.

Klimaaktivister sikrer sig pladser i oliegigants bestyrelse

Hollandsk domstol beordrer Shell til at nedbringe udslip

Plaget dansk olieboring er på vippen efter ny forsinkelse

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs