EnergiWatch

Oliepriser: Investorer vurderer effekten af mulig iransk atomaftale

Oliepriserne ligger stabilt onsdag, mens investorer afvejer udsigten til en forbedring af olieefterspørgslen mod risikoen for en stigning på udbudssiden fra Iran, hvis en atomaftale falder på plads.

Foto: POLFOTO/AP/Daniella Beccaria/seattlepi.com

Oliepriserne befinder sig onsdag morgen på samme niveau som tirsdag eftermiddag, mens investorer tygger på effekterne af en mulig atomaftale mellem Iran og USA.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 68,54 dollar mod 68,69 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 65,89 dollar mod 66,24 dollar tirsdag eftermiddag.

Oliepriserne ligger stabilt onsdag, mens investorer afvejer udsigten til en forbedring af olieefterspørgslen mod risikoen for en stigning på udbudssiden fra Iran, hvis en atomaftale falder på plads.

Tal fra The American Petroleum Institute, API, viser et fald i de amerikanske benzinlagre på knap 2 mio. tønder i sidste uge, mens de amerikanske lagre af destillater faldt med 5,1 mio. tønder, oplyser Reuters.

Dog er forhandlingerne om en atomaftale mellem USA og Iran med til at mindske investorernes optimisme om en fortsat opadgående tendens i oliepriserne, grundet risikoen for et øget udbud.

"De offentliggjorte data fra API er gode, men investorerne ser ud til at være mere opmærksomme på de iranske forhandlinger, fordi virkningen af en eventuel tilbagevenden af iransk olie til markedet er mere signifikant," siger Kazuhiko Saito, der er chefanalytiker hos råvaremæglerfirmaet Fujitomi, til Reuters.

Ifølge Reuters meddelte Ali Rabiei, der er talsmand for den iranske regering, at han var optimistisk omkring, at en aftale inden længe ville være lukket, mens Irans øverste forhandler advarede om, at der stadig er flere stridsspørgsmål, der skal tages stilling til.

En endelig aftale kan ifølge analytikere øge Irans olieudbud med 1 til 2 mio. tønder per dag, skriver Reuters.

På andre dele af råvaremarkedet stiger både guld- og kobberpriserne.

Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1905,65 dollar mod 1890,71 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 9958,50 dollar mod 9932,50 dollar tirsdag eftermiddag.

Olieaktier gør comeback efter nedtur i 2020

Milliard-investeringer i olie truet af grøn omstilling

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs