EnergiWatch

Stigende smitte og restriktioner i Asien truer oliepriserne

Trods spirende optimisme på oliemarkedet kan en tredje coronabølge i Asien, hvor den indiske coronavariant nu er registreret i flere lande, være med til at trække oliepriserne ned, skriver Reuters.

Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS/REUTERS / X02433

Oliepriserne stiger svagt torsdag morgen, men risikerer endnu engang at blive tynget af det hastigt voksende smitteudbrud i Asien, der har medført strammere restriktioner i flere lande.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 66,74 dollar mod 65,63 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 63,44 dollar mod 62,33 dollar onsdag eftermiddag.

Oliepriserne har i indeværende år genvundet omkring 30 pct. som følge af, at flere økonomier åbner op i takt med at coronavaccinationer udrulles på globalt plan.

Trods spirende optimisme på oliemarkedet kan en tredje coronabølge i Asien, hvor den indiske coronavariant nu er registreret i flere lande, være med til at trække oliepriserne ned, skriver Reuters.

Ifølge Bloomberg News har den nuværende coronabølge i Indien trimmet salget af benzin og diesel hos den indiske regerings olie- og gasselskab, Indian Oil Corporation, med omkring 20 pct.

Derudover ser det ud til, at oliemarkedet inden længe bliver mødt af en kommende atomaftale mellem Iran og USA, hvilket vil øge Irans olieproduktion og -eksport og dermed presse oliepriserne ned.

"Tager man risikoen for en iransk annoncering af en atomaftale i betragtning og lægger man samtidig bekymringer over coronaudviklingen i Asien oveni, mener vi, at risikoerne med stor sandsynlighed vil påvirke oliepriserne negativt," siger Warren Patterson, der er chef for råvarestrategi hos ING Group, til Bloomberg News.

"Dog ser de mellemlange udsigter gode ud, og Brent-priserne kommer formentligt til at stabiliseres ved 70 dollar per tønde i løbet af anden halvdel af 2021," fortsætter han.

Ifølge Bloomberg News ventes en stigning på Irans udbudsside på omtrent 500.000 tønder per dag fra midten af tredje kvartal, hvis atomaftalen bliver lukket.

PFA øger sit sats på udvalgte olieselskaber

Oliegiganter overvejer at slå sig sammen om afrikansk nøglemarked 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs