EnergiWatch

Oliegiganter overvejer at slå sig sammen om afrikansk nøglemarked

Britiske BP og italienske Eni har indgået en ikke-bindende aftale. Duoen vil se på, om det giver mening at kombinere de to selskabers respektive upstream-andele i Angola.

I Enis italienske hovedkontorer arbejder ledelsen med en idé om at slå sig sammen med BP i Angola. | Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS / X90016

De to supermajors BP og Eni er blevet enige om en aftale, der kan ende med at kombinere selskabernes olie-, gas- og LNG-aktiver i Angola i et fælles joint venture. Det vil give bedre muligheder for at udnytte samt skabe vækst på det afrikanske upstream-marked, som er det næststørste af sin slags på kontinentet.

Der er foreløbigt tale om en såkaldt ikke-bindende forståelsesaftale (memorandum of understanding, MoU). Det bekræfter begge olieselskaber onsdag i en fælles meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs