Equinor truer med at forlade Angola-licens efter manglende svar

Olieselskabet mangler klarhed om, hvem der har ejerskabet af olieselskabet Acrep og truer med at trække sig ud af en licens i Angola som følge.
Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120
Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120

Et forskningscenter i Angola, der stadig ikke er bygget, sociale projekter, der ikke er redegjort for, og partnere med hemmelige ejere.

Sagen fylder efterhånden en del, og nu truer truer Equinor med at trække sig ud af en licens i Angola ved navn "Block 1/14", medmindre selskabet får god nok bekræftelse af, hvem der ejer virksomheden Acrep, en af ​​partnerne i licensen. Det skriver E24.

En forudsætning for at indgå licens i Angola var, at der skulle være klarhed om, hvem der var ejere af alle implicerede partnere, lyder det fra Equinor. Og et år efter forvirringen omkring ejerskabet af Acrep begyndte at blomstre, er der endnu ikke kommet svar.

"Vi arbejder stadig med de nødvendige afklaringer i forhold til Acrep. Som tidligere annonceret trækker vi licensen tilbage, hvis de nødvendige afklaringer ikke kommer på plads," siger Erik Haaland, talsmand for Equinors internationale operationer, til E24.

Den 26. februar skal i alt ni tidligere og nuværende olie- og energiministre, bestyrelsesformænd og administrerende direktører for Equinor deltage i en høring på Stortinget, herunder om Equinors sociale bidrag til Angola på godt 700 millioner NOK, som en del af en kontrakt i 2011 .

Da E24 spurgte Equinor om ejerskabet i Acrep i efteråret 2020, sagde Equinor, at de ville trække sig ud af licensen, hvis det ikke kunne bekræftes, at selskabet Somoil ikke længere er blandt aktionærerne i Acrep. Men det er altså endnu ikke blevet bekræftet.

Equinor skærer 30 procent af sin efterforskningsarm

Equinor er klar til at forlade flere lande

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også