EnergiWatch

Optimismen om forbedring på oliemarkedet trues af data

Optimismen fra Opec trues af en højere end ventet stigning i de amerikanske råolielagre.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne holder sig oppe onsdag morgen, men risikerer at dykke, da optimismen fra Opec trues af en højere end ventet stigning i de amerikanske råolielagre.

Samtidig skaber den anden coronabølge i Indien bekymringer for investorerne, da landet er så hårdt ramt, at olieefterspørgslen har været faldende.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 66,39 dollar mod 66,11 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 62,90 dollar mod 62,52 dollar tirsdag eftermiddag.

Uofficielle lagerstatistik fra The American Petroleum Industry rapporterede om en stigning i de amerikanske råolielagre på 4,32 mio. tønder, hvilket ifølge Reuters er langt højere end analytikernes forventning.

Disse data ventes be- eller afkræftet af USA's energiministerium senere onsdag.

Samtidig har Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, bedre kendt som Opec+, valgt at aflyse et ministermøde, da gruppen er kommet til enighed om at øge olieproduktionen fra maj af som planlagt.

Ifølge Bloomberg News vil olieudbuddet over de næste tre måneder øges med 2,21 mio. tønder, hvilket Opec+ forventer, at markedet vil kunne absorbere gennem en forøgelse i efterspørgslen i takt med de globale vaccineudrulninger.

"Det er næsten som om, at Opec+ har betragtet situationen i Indien samt set på bekymringerne fra Brasilien og sagt, at de selvfølgelig er risikoer, men lige nu har efterspørgslen en god mulighed for at vokse sig større," siger Vivek Dhar, som er råvareanalytiker i Commonwealth Bank, til Reuters.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs bringer også optimisme til oliemarkedet med en estimering, der viser en stigning i olieefterspørgslen på 5,2 mio. tønder per dag over de næste seks måneder, skriver Bloomberg News.

Miljøforskere anbefaler at lade boreplatforme stå i Nordsøen

Maersk Decom vil hente flere kunder til butikken ved hjælp af nyt værktøj

Saudi-Arabien vil sælge en procent af sin olie-pengemaskine 

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs