EnergiWatch

Miljøforskere anbefaler at lade boreplatforme stå i Nordsøen

Det vil være befordrende for biodiversiteten, hvis de forskellige olieanlæg i Nordsøen får lov at blive stående, når de er færdige med at producere olie og gas. Det mener en række miljøforskere, som dermed lægger op til en ændring af de nuværende regler.

De store stålkonstruktioner i Nordsøen kan bruges til andet end at producere olie, hvis man spørger Jonas Teilmann, der er seniorforsker på Aarhus Universitet. | Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix

Siden Ospar-konventionen i 1998 har alle lande i Europa været enige om, at enhver olieplatform skal fjernes, når den ikke længere er i brug. Det skal ske af hensyn til naturen og havene, og olieselskaberne skal selv betale regningen. Men nu sætter en gruppe forskere spørgsmålstegn ved den konklusion.

For i dag er havbunden blevet trawlet så meget igennem af fiskere, at sten og andet fast substrat er ved at været forsvundet. Derfor mangler der strukturer, hvor fiskene kan opholde sig og biodiversiteten trives. Det forklarer Jonas Teilmann, der er seniorforsker ved Institut for Bioscience på Aarhus Universitet med speciale i havpattedyrforskning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs