EnergiWatch

Tilsyn finder alvorlige brud på Equinor-anlæg efter brand

Efter sin efterforskning af branden på Equinors LNG-anlæg ved Melkøya har Petroleumstilsynet i Norge fundet flere alvorlige overtrædelser.

Foto: Equinor

Efter at gasanlægget Melkøya, som ligger ved Hammerfest LNG, brød i brand i slutningen af september, har Petroleumstilsynet gransket Equinors anlæg for at afgøre, om alle procedurer er fuldt. Tilsynet har nu konkluderet flere alvorlige brud på anlægget. Det skriver E24.

Tilsynet har konkluderet, at der har været uoverensstemmelser. Herunder indenfor ledelse og styring, bemanding, risikoanalyse, filtervedligeholdelse og oversigt over eksterne beredskabsressourcer.

Rapporten lyder, at branden opstod som et resultat af, at forfiltningen på luftindtaget selvantændte. Dertil lyder det, at ilden ikke kan bringes i forbindelse med en gaslækage, der opstod et par dage før branden.

"Selve branden førte til store materielle skader, men slukningsarbejdet havde de største konsekvenser. Som et resultat har anlægget været lukket siden branden. Uden ekstern brandbekæmpelsesassistance ville brandens forløb have været længere," siger Bente Halland til E24.

"Der er intet, der tyder på, at brandens forløb var andet end selvantændelse i filteret som et resultat af høj overfladetemperatur på anti-icing-systemet."

Tilsynet har givet Equinor påbud efter de alvorlige overtrædelser. Olieselskabet skal identificere, implementere og følge op på foranstaltninger for at forhindre lignende hændelser. Dertil skal der fremlægges en kort- og langsigtet plan for driften af ​​anlægget, inden anlægget genåbnes.

Tilsyn havde advaret Equinor før storbrand

Miljøstiftelse kritiserer Equinor i skarpe vendinger efter brand 

Mere fra EnergiWatch

Olieprisens solide fremgang over ugen skrumper lidt

"Vi har højere priser lidt længere endnu, fordi der er et fundamentalt misforhold mellem udbud og efterspørgsel som konsekvens af bedringen i efterspørgslen, som vi ser i blandt andet USA," siger seniorøkonom ved Westpac Justin Smirk til Reuters.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs