EnergiWatch

Equinor ramt af endnu en brand

Onsdag eftermiddag gik der ild i en metanolfabrik drevet af den norske oliekæmpe. Det er den anden brand på tre måneder for Equinor.

Metanolfabrikken på industrianlægget Tjeldbergodden stod i flammer onsdag eftermiddag. | Foto: Ole Jørgen Bratland - Equinor

Klokken 14.40 onsdag blev det rapporteret, at der var gået ild i et kompressorhus tilhørende Equinors metanolfabrik på Tjeldbergodden.

Det oplyser Equinor i en pressemeddelelse.

Branden blev slukket en times tid efter – klokken 15.40.

I den mellemliggende periode var anlægget lukket ned, mens de ansatte blev evakueret og beredskabet sat på højtryk. Ingen kom til skade under branden, og Equinor arbejder nu på at danne sig overblik over de skader, der er sket.

Olieselskabet vil desuden have undersøgt, hvad der forårsagede branden.

Dermed har Equinor gang i to brandundersøgelser på samme tid. Således oplevede selskabet også en storbrand ved sit LNG-anlæg på Melkøya den 28. september i år.

Det korte spænd mellem de to brande har fået den norske miljøstiftelse Bellona til at rejse kritik af Equinor. Over for mediet E24 hævder Bellonas leder, Frederic Hauge, at olieselskabet ikke har tilstrækkelig kontrol med sine landanlæg.

Equinor afviser at kommentere beskyldningen.

 

Miljøstiftelse kritiserer Equinor i skarpe vendinger efter brand

Tilsyn havde advaret Equinor før storbrand

Brand lukker Equinor-gasanlæg i op til et år 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs