EnergiWatch

Dyrere benzin og diesel giver højeste inflation i to år

Forbrugerpriserne har fået et nøk op i marts, efter at inflationen i februar var på 0,6 procent. Stigningen er den højeste på årsbasis i to år.

Foto: Marius Renner

Det blev dyrere at tanke bilen i marts, hvor priserne steg på benzin og diesel. Det var medvirkende til, at forbrugerpriserne - også kendt som inflationen - steg 1,0 procent fra marts sidste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Inflationen er et udtryk for udviklingen i priserne over tid. Når inflationen stiger, får forbrugerne mindre for de samme penge. Men man vil gerne have en lille, stabil inflation i økonomien, fordi det holder gang i forbruget.

Forbrugerpriserne har fået et nøk op i marts, efter at inflationen i februar var på 0,6 procent. Stigningen er den højeste på årsbasis i to år.

Det er dog stadig under, hvad mange opfatter som det normale niveau på 2 procent, påpeger Niklas Praefke, cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation.

"Konkret betyder en inflation på 1 procent, at en typisk dansk familie med to voksne og børn i dag må betale 4550 kroner mere (om året, red.) for de samme varer og tjenester end for et år siden," skriver han i en kommentar.

Mål er en million grønne biler: Men der er kun 60.000 på vejene

Ny undersøgelse: 6 af 10 bilejere vil køre elektrisk næste gang

 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs