EnergiWatch

Olieprisen kommer lidt igen efter olielagertal

"Raffinaderierne kan måske blive nødt til at holde lidt igen med produktionen for at forhindre benzinlagrene i at nå alle tiders højeste niveau," vurderer Bob Yawger, chef for energifutures hos Mizuho Securities, til Reuters.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne er torsdag kommet en smule igen efter faldet sent onsdag eftermiddag, hvor priserne blev ramt af en større end ventet stigning i de amerikanske olielagre.

Det skaber bekymringer for en svækket efterspørgsel hos verdens største forbruger af råvaren på et tidspunkt, hvor udbuddet er stigende.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 62,95 dollar mod 62,22 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 59,56 dollar mod 58,79 dollar onsdag eftermiddag.

Mens råolielagrene i USA faldt mere end ventet, så steg benzinlagrene markant, hvilket også var mere end ventet, idet raffinaderierne øger produktionen før sommerens køresæson.

"Raffinaderierne kan måske blive nødt til at holde lidt igen med produktionen for at forhindre benzinlagrene i at nå alle tiders højeste niveau," vurderer Bob Yawger, chef for energifutures hos Mizuho Securities, til Reuters.

På samme tid er udbuddet også stigende flere steder i verdenen med øget produktion i Rusland, der ifølge handlere har løftet produktionen i de første dage af april i forhold til gennemsnittet for marts.

Yderligere kan Iran måske få løftet nogle sanktioner, hvilket kan øge olieudbuddet yderligere, idet USA og andre lande forhandler om at genoplive atomaftalen, der næsten stoppede iransk olie i at komme til markedet.

Maersk Driling bekræfter milliardkontrakt

Nord Stream 2: Vi blev angrebet af fisketrawler og ubåd i dansk farvand 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs