EnergiWatch

Norges oliefond kædes sammen med militærstyret i Myanmar

En ny rapport slår fast, at Oljefondet indirekte kan have finansieret militærjuntaen i Myanmar.

Foto: Ntb Scanpix/Reuters/Ritzau Scanpix

Den norske oliefond sættes nu via et indisk selskab i forbindelse med militærregimet i Myanmar, som overtog kontrollen med landet ved et kup den 1. februar.

Det skriver mediet E24.

Der er tale om et selskab i regi af Adani-gruppen; Adani Ports & Special Economic Zone Ltd, hvoraf Oljefondet ejer aktier for godt 1,4 mia. norske kr. Ifølge en rapport fra organisationerne Australian Centre for International Justice og Justice for Myanmar har selskabet betalt mindst 52 mio. dollar til Myanmar Economic Corporation, som drives af det burmesiske militær. Adani Ports har til opgave at etablere og drive en containerhavn i byen Yangon.

Line Aaltvedt, der er pressekontakt hos Oljefondet, skriver til E24, at fonden er bekendt med sagen, men ikke vil kommentere enkeltinvesteringer:

"Vi stiller tydelige forventninger til de selskaber, vi investerer i, og vi forventer, at selskaberne respekterer menneskerettighederne," skriver hun og lægger ansvaret over på det såkaldte Etikkrådet, der er tilknyttet det norske finansministerium og har til opgave at sikre, at Oljefondets investeringer ikke er i strid med retningslinjerne.

 

Flere norske elselskaber blev ramt af hackerangreb 

Den norske oliefond kan glæde sig over milliardafkast 

Oliefond gearer op til første investering i vedvarende energi 

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs