EnergiWatch

Oliefond gearer op til første investering i vedvarende energi

Norske Oljefondet vil investere omkring 100 mia. NOK direkte i vedvarende energi såsom sol- og vindkraft. Den første investering vil sandsynligvis komme i 2021, siger Petroleumsfondens leder Nicolai Tangen.

Foto: PER FOLKVER

Det var allerede tilbage i marts 2020, at Oljefonden var ude med en idé om at foretage investeringer i vedvarende energi i løbet af årets resterende ni måneder.

Men sådan blev det ikke helt. Det lyder dog til, at fonden nu er ved at tage tilløb til at få foretaget investeringerne i 2021. En plan, der flugter med fondens strategiske ambition om at investere omkring 100 mia. NOK (71 mia. DKK) i vedvarende energi i 2020, 2021 og 2022. Det skriver E24.

"Det er uden tvivl vores ambition, at det kommer til at ske i år," siger Oljefondets leder Nicolai Tangen til E24.

Tangen har dog tidligere udtalt, at det kan være svært at finde de helt gode investeringer på netop vedvarende energi. Under en høring på Stortinget sidste år sagde Tangen, at mange vedvarende projekter har en ret så høj pris.

"Der er stor konkurrence om disse projekter. Der er mange omkring bordet, og der er mange, der går ind den branche. Vi kan ikke sige nøjagtigt, hvornår disse ting lander," fortalte Tangen til Stortinget i oktober.

Norsk klimaplan vil fordoble udslipsprisen for olieindustrien

Trump åbner for olieboring i Alaska

Norges olieselskaber rykker tættere sammen 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs