EnergiWatch

Oliefond gearer op til første investering i vedvarende energi

Norske Oljefondet vil investere omkring 100 mia. NOK direkte i vedvarende energi såsom sol- og vindkraft. Den første investering vil sandsynligvis komme i 2021, siger Petroleumsfondens leder Nicolai Tangen.

Foto: PER FOLKVER

Det var allerede tilbage i marts 2020, at Oljefonden var ude med en idé om at foretage investeringer i vedvarende energi i løbet af årets resterende ni måneder.

Men sådan blev det ikke helt. Det lyder dog til, at fonden nu er ved at tage tilløb til at få foretaget investeringerne i 2021. En plan, der flugter med fondens strategiske ambition om at investere omkring 100 mia. NOK (71 mia. DKK) i vedvarende energi i 2020, 2021 og 2022. Det skriver E24.

"Det er uden tvivl vores ambition, at det kommer til at ske i år," siger Oljefondets leder Nicolai Tangen til E24.

Tangen har dog tidligere udtalt, at det kan være svært at finde de helt gode investeringer på netop vedvarende energi. Under en høring på Stortinget sidste år sagde Tangen, at mange vedvarende projekter har en ret så høj pris.

"Der er stor konkurrence om disse projekter. Der er mange omkring bordet, og der er mange, der går ind den branche. Vi kan ikke sige nøjagtigt, hvornår disse ting lander," fortalte Tangen til Stortinget i oktober.

Norsk klimaplan vil fordoble udslipsprisen for olieindustrien

Trump åbner for olieboring i Alaska

Norges olieselskaber rykker tættere sammen 

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs