EnergiWatch

Oliepriserne falder for femte dag i træk

De amerikanske olielagre har fortsat for meget olie, og det presser de globale oliepriser.

Foto: AHMED JADALLAH/REUTERS / X90013

Oliepriserne falder for femte dag i streg på grund af øget beholdning i de amerikanske olielagre.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 67,58 dollar mod 67,67 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 64,21 dollar mod 64,12 dollar onsdag eftermiddag men 64,60 onsdag aften.

Beholdningen i de amerikanske olielagre er steget de seneste fire uger, efter raffinaderierne i det sydlige USA blev nødsaget til at lukke på grund af ekstremt koldt vejr. I sidste uge steg lagerbeholdningen med 2,4 mio. tønder, mens der ifølge Reuters var ventet en stigning på 3 mio. tønder.

"Selv med den fortsatte aktivitet hos raffinaderierne, steg beholdningen af råolie i USA i sidste uge," skrev Capital Economics i et notat ifølge Reuters.

"Vi venter, at lagerbeholdningen vil falde, så snart raffinaderiaktiviteterne begynder at stige igen og råolieproduktionen bliver stabil," skrev Capital Economics.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1750,09 dollar mod 1727,16 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber torsdag morgen 9059,75 dollar mod 9071,00 dollar onsdag eftermiddag.

 

Analytiker ser optur for Maersk Drilling

En stærkere dollar svækker oliepriserne 

Wintershall tabte 6 milliarder i 2020 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs