EnergiWatch

Analytiker ser optur for Maersk Drilling

De positive vinde over olieindustrien smitter allerede af på Maersk Drilling, vurderer olieanalytiker Steffen Evjen fra Danske Bank.

Foto: PR / Maersk Drilling

Efter sidste års store corona-relaterede olieprisdyk har ikke mindst produktionsnedskæringerne i Opec-regi vendt udviklingen, så priserne i skrivende stund vækker mindelser om tiden før pandemien.

Det kan de glæde sig over i borerigselskabet Maersk Drilling, hvis man spørger Steffen Evjen, der er E&P-analytiker ved Danske Bank.

"De har haft en virkelig god start på året, hvor de har annonceret en del kontrakter. Så aktiviteten er helt sikkert stigende, hvilket er et resultat af, at olieprisen er kommet sig. Så olieselskaberne sætter flere penge i arbejde, hvilket er godt for selskaber som Maersk Drilling," siger han til Børsen.

Tiltrængt

EnergiWatch har løbende beskrevet olieprisernes stigning. Hvor en tønde europæisk Brent-olie for et års tid siden ikke kostede meget mere end 20 dollar, står den onsdag morgen i 68 dollar.

Maersk Drilling er som udbyder af rigge afhængig af, at olieselskaberne har lyst til at investere, hvilket en højere oliepris selvsagt er befordrende for. Der er da også rum for et bedre finansielt 2021 end i fjor hos boreselskabet.

Maersk Drilling leverede således et underskud på 1,5 mia. dollar i 2020.

 

Maersk Drilling tildelt kontakt i den hollandske del af Nordsøen 

Wintershall presser på for dansk strategi om CO2-fangst og -lagring 

Klimarådet sår tvivl om danske CCS-planer 

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs