EnergiWatch

Biden er under beskydning for dialog om Nord Stream 2

En gruppe republikanere er bekymrede for, om den amerikanske præsident kan finde på at lave en baghåndsaftale med Tyskland om det kontroversielle gasprojekt.

Foto: MANDEL NGAN/AFP / AFP

Det nytter ikke noget, hvis USA bliver blødsøden over for den planlagte gasrørledning Nord Stream 2, som amerikanerne i mere end et år har tildelt sanktioner. Sådan er holdningen fra flere ledende republikanere. De frygter, at den nye præsident, Joe Biden, vil lave en aftale med Tyskland om at lade ledningen opføre.

Det skriver mediet Euractiv.

I et brev sendt til den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, skriver gruppen af republikanere, at de ikke mener, at stærke ytringer imod projektet er blevet fuldt op af tilsvarende stærke foranstaltninger. De lægger bl.a. op til, at 15 nye skibe og en række selskaber skal tilføjes til USA’s sanktionsliste.

"Vi frygter, at diskrepansen kun kan forklares ud fra et ønske om at give plads til, at der kan laves en aftale gennem bagdøren med Tyskland," står der bl.a.

Samtaler i gang

Kritikken af gasforbindelsen er velbeskrevet og handler bl.a. om, at den vil øge Ruslands økonomiske og politiske indflydelse over for Europa, mens det ligeledes er velkendt, at USA selv har store interesser i at eksportere naturgas til Europa.

I slutningen af sidste måned fortalte en talsperson for den tyske regering, at der foregår en dialog med amerikanerne om Nord Stream 2 – imidlertid uden at uddybe indholdet af denne dialog yderligere.

Oprindeligt skulle gasrørledningen have været i drift omkring årsskiftet til 2020, men vedvarende amerikanske sanktioner har bremset byggeriet.

I december blev rørlægningen – som næsten er fuldendt – dog genoptaget, og netop nu bliver der lagt rør i dansk hav ud for Bornholm.

 

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt 

Tyskland: Vi taler med USA om Nord Stream 2

Wintershall Dea-topchef tror og håber på Nord Stream 2

USA ser sanktioner mod Nord Stream 2 som succes 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs