USA ser sanktioner mod Nord Stream 2 som succes

Det amerikanske udenrigsministerium oplever fremskridt i forhold til landets ambitioner om at bremse gasrørledningen Nord Stream 2.
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS / X90205
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS / X90205

Selv om den planlagte russisk-tyske gasrørledning Nord Stream 2 kun mangler de sidste få procenter af byggearbejdet, har USA ikke opgivet sin modstand imod projektet. Tværtimod. USA har pålagt sanktioner til alle, som direkte hjælper til i forbindelse med etableringen af rørledningen.

Mandag oplyste det amerikanske udenrigsministerium, at sanktionerne virker: Således har en række europæiske selskaber droppet deres foretagende på Nord Stream 2 den seneste tid.

Det beretter mediet Euractiv.

En ny rapport, som Kongressen har bedt om, viser, at 18 selskaber – primært vestlige – kan undgå at blive påvirket af sanktionerne, fordi de har neddroslet deres aktiviteter i forbindelse med Nord Stream 2.

"Det viser, at vores lovgivningsmæssige mål og vores handlinger har god effekt," udtaler Ned Price, talsperson fra Udenrigsministeriet, ifølge Euractiv.

Amerikanerne vil bekæmpe ledningen, fordi de mener, at den vil øge Europas afhængighed af russisk gas, og fordi USA selv har interesser i at eksportere flydende naturgas; LNG.

Den nye præsident Joe Biden har indtil videre fortsat den kritiske linje, som hans forgænger Donald Trump lagde sig fast på. Til gengæld har han været mere dialogsøgende over for Tyskland, som stadigvæk ønsker forbindelsen på plads.

Arbejder ved Bornholm

EnergiWatch har spurgt til en kommentar fra Nord Stream 2 AG, projektselskabet bag gasforbindelsen, for at høre, hvordan selskabet forholder sig til de amerikanske påstande om sanktionerne imod Nord Stream 2. Nord Stream 2 AG er endnu ikke vendt tilbage på henvendelsen.

For tiden er fartøjet Fortuna i gang med at lægge rør ud for Bornholm inden for Danmarks eksklusiv økonomiske zone. En aktindsigt har tidligere afsløret, at Nord Stream 2 AG forventer det igangværende arbejde overstået inden sommer.

Indtil nu har selskabet ikke ønsket at oplyse, hvornår det forventer at kunne få ledningen i drift. Oprindeligt skulle det ellers være sket for lidt over et år siden, men det har de amerikanske sanktioner effektivt forhindret.

 

Rusland forsikrer om at Nord Stream 2 bliver til noget 

Østrig kommer Nord Stream 2 til undsætning

Rørlægningen til Nord Stream 2 er i fuld gang ud for Bornholm

Nord Stream 2 ventes på plads i Danmark før sommer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også