EnergiWatch

Opec+ overvejer uændret produktion i april - olieprisen stiger

Olieprisen stiger efter rygter om, at OPEC+ overvejer at fortsætte de nuværende produktionsnedskæringer i yderligere end måned.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Organisationen af olieeksporterende lande og allierede, det som omtales som OPEC+, overvejer at fortsætte de nuværende produktionsnedskæringer i yderligere end måned - og dermed holde produktionen uændret i april.

Det skriver Reuters med henvisning til tre unavngivne kilder.

Efter planen skulle der ellers ske en tilbagerulning af en del af tidligere vedtagne nedskæringer i april, men som følge af skrøbelige oliemarkeder og usikkerhed om de globale økonomiske støtter flere medlemme angiveligt op om ideen om en uændret produktion.

Efter skriverierne om overvejelserne er oliepriserne onsdag formiddag steget. Prisen på en tønde brent-olie ligger ved 10.45-tiden 1 pct. højere i 63,31 dollar efter små prisfald tidligere på dagen.

I løbet af de foregående fire handelsdage er prisen faldet fra niveauet 66,18 dollar.

Usikkerhed på oliemarkedet forud for Opec-møde

Amerikansk vaccineboost løfter oliemarkedet 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs