EnergiWatch

Opec+ overvejer uændret produktion i april - olieprisen stiger

Olieprisen stiger efter rygter om, at OPEC+ overvejer at fortsætte de nuværende produktionsnedskæringer i yderligere end måned.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Organisationen af olieeksporterende lande og allierede, det som omtales som OPEC+, overvejer at fortsætte de nuværende produktionsnedskæringer i yderligere end måned - og dermed holde produktionen uændret i april.

Det skriver Reuters med henvisning til tre unavngivne kilder.

Efter planen skulle der ellers ske en tilbagerulning af en del af tidligere vedtagne nedskæringer i april, men som følge af skrøbelige oliemarkeder og usikkerhed om de globale økonomiske støtter flere medlemme angiveligt op om ideen om en uændret produktion.

Efter skriverierne om overvejelserne er oliepriserne onsdag formiddag steget. Prisen på en tønde brent-olie ligger ved 10.45-tiden 1 pct. højere i 63,31 dollar efter små prisfald tidligere på dagen.

I løbet af de foregående fire handelsdage er prisen faldet fra niveauet 66,18 dollar.

Usikkerhed på oliemarkedet forud for Opec-møde

Amerikansk vaccineboost løfter oliemarkedet 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs