EnergiWatch

Equinor vinder nigeriansk oliestrid

Et langvarigt opgør om rettighederne til oliefeltet Agbami er faldet ud til fordel for det norske selskab Equinor.

Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

I en sag, der har strakt sig over ti år, har den nigerianske højesteret peget på Equinor som vinder. Sagen har drejet sig om, hvorvidt selskabet havde rettigheder til overskuddet fra Agbami-feltet. Og det har selskabet nu fået medhold i, oplyser dets pressekontakt Erik Haaland over for mediet E24:

"I højesteret i Nigeria fik vi i dag medhold i, at de lavere domstole ikke har haft jurisdiktion, altså ikke været de korrekte instanser, til at behandle den her sag. Det betyder, at vores virksomhed kan fortsætte som før, og at indtægterne (fra feltet, red.) tilhører Equinor," siger han.

Sagen startede i 2010, dengang Equinor hed Statoil. Her blev selskabet dømt til at betale en del af overskuddet til John Abebe fra selskabet Inducon, som havde hjulpet virksomheden med at sikre de lukrative olieandele i Nigeria.

Igennem flere retsrunder er han blevet bekræftet i, at han har ret til betalinger fra det store oliefelt Agbami. Nu har landets højesteret så bestemt, at indtægterne af Equinors andele må være Equinors alene. Desuden er John Abene tiltalt for forfalskning og svindel med beviser relateret til den samme strid.

 

Olieproducenter spildte trecifret milliardbeløb på flaring

Frygten for krig vil præge olieministermøde

Gigantisk skattekrav mod store olieselskaber i Nigeria

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs