EnergiWatch

Modsatrettede impulser giver flad olieprisudvikling

Der er ikke udsigt til de store udsving på oliemarkedet fredag morgen, da modsatrettede impulser i markedet holder priserne i skak.

Foto: JESSICA LUTZ/REUTERS / X03778

På den ene side støttes priserne af forestående produktionsnedskæringer fra Saudi-Arabien, men på den anden side giver en sløv vaccineudrulning anledning til bekymringer om den globale olieefterspørgsel.

Det skriver Reuters.

Oliepriserne ligger trods fredagens flade åbning lidt under niveauet ved dansk børslukketid torsdag.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 55,54 dollar mod 55,81 dollar torsdag eftermiddag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,22 dollar mod 52,76 dollar torsdag eftermiddag klokken 17.

Saudi-Arabien står til at sænke udbuddet af råolie med 1 mio. tønder om dagen i februar og marts.

Den saudiske udbudssænkning løfter Opecs samlede nedskæringer fra 7,2 mio. tønder om dagen til 8,125 mio. tønder om dagen i februar, forklarer Commonwealth-analytiker Vivek Dhar, over for Reuters.

Samtidig har Opecs olieproducerende lande i højere grad efterlevet de aftalte produktionsnedskæringer i januar end tidligere.

"Opecs produktionsstrategi virker fortsat og håbet er, at vi ser en godkendelse af Jonhson & Johnsons vaccine en gang i næste uge," skriver Edward Moya, analytiker hos Oanda, i et notat.

Trods udsigterne til en reduktion af det globale olieudbud holdes priserne i ro af bekymringer om den fremtidige olieefterspørgsel.

Bekymringerne bunder i en langsom vaccineudrulning - især i Europa og USA - og spredningen af nye og mere smitsomme varianter af virusset trods strenge restriktioner.

På det øvrige råvaremarked falder guld- og kobberpriserne.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1843,15 dollar mod 1957,70 dollar torsdag klokken 17

Et ton kobber handles samtidig til 7835,0 dollar mod 7902,0 dollar torsdag eftermiddag.

Den norske oliefond kan glæde sig over milliardafkast

Biden meldes klar til endnu en oliepause

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs