EnergiWatch

Olieselskab styrer mod nettonuludledning om fire år

Lundin Energy skruer igen op for klimamål og vil elektricifere al produktion og plante millioner af træer, lyder det i årsregnskab. Samtidig skal olieproduktionen øges med mere end en femtedel.

Foto: Lundin Energy Norway

Svenske Lundin, som har en stor base i Norge, var blandt de første af de større olieselskaber til at fremlægge en plan om klimaneutralitet i 2030. Det skete for et år siden, hvorefter selskabet symbolsk skiftede navn fra Lundin Petroleum til det mere klimaneutrale Lundin Energy.

Siden er en række andre olieselskaber – heriblandt også de helt store kæmper – fulgt i kølvandet med lignende ambitioner. Og hvis Lundin fortsætter som trendsætter, vil vi over den kommende tid se en række olieaktører skærpe deres klimaambitioner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs