EnergiWatch

Svækket dollar og fald i olielagre støtter oliemarkedet

På den korte bane ventes de vedholdende bekymringer omkring spredningen af coronavirus at sætte et loft over mulige olieprisstigninger.

Foto: Colourbox

Der er afdæmpede stigninger at spore på oliemarkedet onsdag morgen, hvor prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, dog ligger en anelse under gårsdagens niveau ved dansk børslukketid.

Morgenens prisløft kan tilskrives en svækket dollar samt et fald i de amerikanske lagre af råolie.

Det skriver Reuters.

En tønde Brent-olie koster onsdag morgen 51,26 dollar mod 51,40 dollar tirsdag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 48,24 dollar mod 48,17 dollar tirsdag eftermiddag.

"Oliepriserne er blevet støttet af en svækket dollar i løbet af natten og har endelig fundet sig en ven i American Petroleum Institutes lageropgørelse," siger Stephen Innes, markedsstrateg hos Axi, til Reuters.

Den amerikanske dollar er faldet til det laveste niveau over for euro i mere end to år, da valutahandlere har set bort fra forsinkelser i stimuluschecken og satset på, at yderligere økonomisk statsstøtte fortsat er sandsynligt.

Samtidig viste den ugentlige rapport over de amerikanske olielagre et overraskende stort fald i lagerbeholdningen.

USA's olielagre faldt med 4,8 mio. tønder i sidste uge til samlet 492,9 mio. tønder, hvilket overgår analytikernes forventning om et fald på blot 2,6 mio. tønder.

"Denne morgen (tirsdag morgen, red) rapporterer American Petroleum Institute om et langt større fald end ventet i olielagrene," siger Stephen Innes til Reuters.

På den korte bane ventes de vedholdende bekymringer omkring spredningen af coronavirus at sætte et loft over mulige olieprisstigninger, skriver Reuters.

Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1882,10 dollar mod 1879,31 dollar tirsdag klokken 17.

Et ton kobber handles samtidig til 7892,0 dollar mod 7853,0 dollar tirsdag eftermiddag.

Corona-mutation sender oliepriserne ned 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs