EnergiWatch

Corona-mutation sender oliepriserne ned

Frygten for en acceleration af smitten, efter især Storbritannien er ramt af ny mutation, sender olieprisen med med omkring 3 pct.

Foto: OLI SCARFF/AFP / AFP

Der er mandag morgen prisfald på oliemarkedet, som frygter, at den ny mutation af coronavirus i Storbritannien kan accelerere smitten og skabe mere nedlukning.

Prisen på den amerikanske WTI-olie falder mandag til 47,68 dollar per tønde mod en pris på 49,10 dollar fredag, hvilket svarer til et fald på næsten 3 pct.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 50,70 dollar mod 52,26 dollar fredag. Det svarer også til et fald på 3 pct.

De faldende oliepriser kommer ovenpå en uge, hvor alle handelsdage ellers bød på prisstigninger. Men ny usikkerhed fra den britiske coronamutation gør altså udslag i markedet mandag.

Ifølge Bloomberg News er der i øjeblikket 16 mio. briter, der nu skal blive hjemme, efter en fuld nedlukning af London og sydøst England blev introduceret henover weekenden.

Samtidig er der række europæiske lande, der nu forbryder indrejse fra Storbritannien, heriblandt Danmark.

Prisfaldene sker, selvom der er flere positive nyheder at spore markedet, der potentielt kan understøtte efterspørgslen på olie. Det gælder blandet andet den fortsatte udrulning af vacciner verden over, men også den nye hjælpepakke, som blev vedtaget i USA søndag.

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs