EnergiWatch

Håb om stimuluspakke løfter priserne en smule

Handlen på oliemarkedet er fredag morgen kommet noget svingende fra start, omend der er mindre prisstigninger at spore.

Foto: Jacob Ehrbahn

Prisniveauet støttes fra morgenstunden af håb om en ny økonomisk hjælpepakke i USA.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 44,28 dollar mod 44,13 dollar torsdag eftermiddag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,74 dollar mod 41,60 dollar torsdag eftermiddag.

Den republikanske flertalsleder i det amerikanske Senat, Mitch McConnell, har indvilget i at genoptage forhandlingerne om en ny hjælpepakke til den amerikanske økonomi.

Det fortæller den demokratiske mindretalsleder, Chuck Schumer, torsdag til CNBC ifølge Reuters.

"En aftale om en stimuluspakke inden helligdagene vil bidrage til at holde oliepriserne i den øverste del af de seneste dages handelsinterval," vurderer Edward Moya, seniormarkedsanalytiker hos Oanda, over for Reuters.

Mens forhandlingerne om yderligere økonomisk stimulus ser ud til at være tilbage på bordet, er antallet af coronarelaterede indlæggelser i USA steget næsten 50 pct. i løbet af de seneste to uger.

Det har resulteret i flere restriktioner for den amerikanske befolkning og givet endnu et slag til den allerede svækkede olieefterspørgsel.

"Mens en dalende efterspørgsel er negativt for oliepriserne, er det meste indregnet i det nuværende prisniveau, hvorfor det ikke burde udmunde sig i mærkbare prisfald, når USA indfører flere restriktioner i de kommende uger," lyder det ifølge Reuters fra Edward Moya.

I et forsøg på at imødegå den faldende efterspørgsel er det ifølge Reuters' kilder sandsynligt, at Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, udsætter det planlagte produktionsløft på 2 mio. tønder om dagen fra januar.

De olieproducerende nationer mødes den 30. november og 1. december for at diskutere udbudspolitikken.

Saudi-Arabien vil være verdens største brinteksportør

Dan Jørgensen stoler på markedet efter Tyra-forsinkelse 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs