EnergiWatch

Stor olieretssag er ovre: "Gør jeres børnebørn stolte"

En verdensomtalt klimaretssag mod Norge står nu foran sin endegyldige afgørelse. De to anklagende miljøorganisationer ville på sidste dag i retten have dommerne til at tænke på kommende generationer, inden de træffer beslutning om rigtigheden ved olieboringer nær Arktis.

Advokaten Cathrine Hambro repræsenterer de to miljøorganisationer Greenpeace Norden og Natur og Ungdom. Hun afrundede det sidste retsmøde med en opfordring til dommerne om at tænke på deres børnebørn. | Foto: Johanna Hanno/Greenpeace/Greenpeace NORDIC - Denmark, Fin

Da den imødesete klimaretssag imellem to miljøorganisationer og den norske stat torsdag blev rundet af i Højesteret, var det med en sidste presbold fra anklagernes advokat, Cathrine Hambro:

"Vores børnebørn vil mærke klimakrisen på en helt anden måde end rettens medlemmer. Og disse børnebørn vil vide, om de havde en bedstefar eller bedstemor i Norges Højesteret. Jeg vil opfordre jer til at afsige en dom, som jeres børnebørn vil være stolte af."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs