EnergiWatch

Stor norsk klimasag ender helt i Højesteret

Greenpeace slæber den norske stat til øverste retsinstans og har nu også inddraget Greta Thunberg i spørgsmålet om olieudvinding i Barentshavet.

Miljøorganisaitonerne Greenpeace Norden og Natur og Miljø er arge modstandere af olieboringer i Barentshavet - som her fra Nunatak-prospektet. | Foto: Ole Jørgen Bratland - Equinor/Digital

Historien om klimaretssagen imellem to store miljøorganisationer og Norge skal have et sidste kapitel.

Det står fast, efter at Norges Højesteret har godkendt appellen fra organisationerne Greenpeace Norden og Natur og Ungdom for at få omgjort en beslutning om, hvorvidt det var i orden, at Norge udstedte 13 licenser til at bore i Barentshavet nær Arktis.  

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs