EnergiWatch

Principiel olieretssag mod Norge står foran afgørelse

Onsdag morgen indledtes en sag om olieboringer i Barentshavet, som er kulminationen på en flerårig indsats fra miljøorganisationer for at bevise, at den norske stat har overtrådt sin egen grundlov.

Therese Hugstmyr Woie (midtfor) leder Natur og Ungdom, der er med til at trække den norske stat i Højesteret: "Det er klart, at Norge har et ansvar for ikke at producere mere olie og gas, end klimaet kan bære. At lede efter mere olie og gas er en torpedo imod fremtidige generationers muligheder for at vokse op i et sundt miljø," mener hun. | Foto: GREENPEACE/Greenpeace NORDIC - Denmark, Fin

Over de kommende dage bliver det afgjort fra højeste sted i Norge, om den norske stat har forbrudt sig imod landets egen miljølovgivning.

Det mener miljøorganisationerne Greenpeace Norden og Natur og Ungdom således, at den har. Organisationerne har slæbt staten i Højesteret for at have udstedt 13 olielicenser til Barentshavet ved Arktis.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs