EnergiWatch

Maersk Drilling får kontrakt med hollandske Petrogas

Maersk Resillient skal bore tre brønde over de kommende 110 dage.

Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling har fået kontrakt med hollandske Petrogas om at bore tre brønde med jack-up riggen Maersk Resillient.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

De tre brønde skal bores ved felterne B13 og A12 i den hollandske del af Nordsøen under særligt hårde vilkår, som den er bygget til.

Kontrakten ventes at begynde november 2020 og ventes at vare 110 dage. Ifølge Maersk Drilling har kontrakten en værdi på omkring 9,4 mio. dollar.

De to parter er også blevet enige om, at Maersk Drilling får eksklusiv mulighed for at arbejde på flere af Petrogas' planlagte projekter i den hollandske sektor i 2021 og 2022.

Samtidig annulleres en tidligere indgået kontrakt med Petrogas North Sea om boring af en brønd i Birgitta-feltet i den britiske del af Nordsøen.

Maersk Drilling vil få kompensation for den annullerede kontrakt og bevarer retten til at bore Birgitta-brønden for Petrogas North Sea i 2021.

Drilling-aktien steg onsdag med 0,1 pct. til 131,70 kr.

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs