EnergiWatch

Transocean taber 69 mio. dollar i tredje kvartal

Transocean fortsætter med at tabe penge og må bogføre et underskud på 69 mio. dollar i tredje kvartal. Årsagen er bl.a. frasalg af aktiver med tab og omkostninger til restruktureringer.

Foto: PR/Transocean

Det amerikanske drillingselskab Transocean er fortsat i finansielle vanskeligheder.

Det viser selskabets tredje kvartals regnskab, der endte med et minus på 69 mio. dollar.

Nettoomsætningen fra bore-kontrakter i kvartalet løb op i 773 mio. dollar. Det er en nedgang på knap 17 pct. sammenlignet med kvartalet før. Her var nettoomsætningen på 930 mio. dollar.

Selv om det er lykkedes det kriseramte drillingselskab at reducere driftsomkostningerne i kvartalet med mere end 10 pct. til til 470 mio. dollar kunne det ikke kompensere nedgangen i nettoomsætningen.

Dertil kommer, at Transoceon ifølge kvartalsregnskabet i perioden har frasolgt aktiver med tab. Det har kostet 61 mio. dollar og ydermere har haft ekstraordinære omkostninger på 5 mio. dollar i forbindelse med "restruktureringer".

Transocean hører til blandt verdens største aktører i drillingmarkedet med en opereret flåde på 45 drillingfartøjer. Heraf er 28 flyderigge til ultra deep water i tillæg til 14 harsh environment-flyderigge, mens de sidste tre flyderigge gælder mid water.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Total tildeler Maersk Drilling stor kontrakt

Transocean får advarsel fra børsen i New York

Transocean får hård kritik for fyringsrunde: "Har skabt en frygtkultur"

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs