EnergiWatch

Udsigten til yderligere restriktioner holder oliepriser nede

Analytikere fra ANZ ser udfordringer forude for den globale olieefterspørgsel. "Antallet af nye smittede med covid-19 stiger i store amerikanske stater, hvilket giver en frygt for yderligere restriktioner," lyder det i et notat.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Frygten for yderligere restriktioner som følge af et stigende antal coronatilfælde får mandag morgen oliepriserne til at falde.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 41,69 dollar mod 41,81 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,01 dollar mod 40,07 dollar fredag eftermiddag.

"Antallet af nye smittede med covid-19 stiger i store amerikanske stater, hvilket giver en frygt for yderligere restriktioner, som kan blive udfordrende for olieefterspørgslen i det sidste kvartal," skriver analytikere fra ANZ i et notat ifølge Reuters.

Til trods for aftaler om mindre olieproduktion har Iran og Libyen, der er en del af Organisationen af Olieeksporterende Lande og dets allierede, kendt som Opec+, fortsat eksporteret råolie, og flere amerikanske energiselskaber har tilføjet nye olieboreplatforme de seneste to uger.

Priserne nyder dog godt af udsigten til en mulig strejke i Norge i oliebranchen, som kan give et nedslag i produktionen med 900.000 tønder om dagen, skrev Norwegian Oil and Gas Assocation, NOG, fredag ifølge Reuters.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1861,81 dollar mod 1862,90 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 6595,00 dollar mod 6560,00 dollar fredag eftermiddag.

 

Ny rapport: Shipping skal i gang med klimavenlige brændstoffer nu

Oliepriserne holder vande mens efterspørgslen bekymrer

Norske shipping- og olierigmænd har tabt milliarder i 2020

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere