EnergiWatch

Uventet stigning i amerikanske olielagre sænker oliepriserne

Olieindustrien står foran det største fald i efterspørgslen i industriens historie, lyder det i notat fra Eurasia Group.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne falder onsdag morgen, efter at en industrigruppe har offentliggjort sine tal for de amerikanske lagertal, der peger på en stigning mod et ventet fald. Det skaber bekymring for et fald i efterspørgslen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 41,42 dollar mod 41,54 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 39,48 dollar mod 39,52 dollar tirsdag eftermiddag.

Et stigende antal af bekræftede Covid-19-smittede i Frankrig og Spanien samt sandsynligheden for nye tiltag i Storbritannien har fornyet bekymringerne om en faldende brændstofefterspørgsel.

Samtidig er olielagrene i USA steget med 691.000 tønder i uge 38, viser tal fra industrigruppen Eurasia Group ifølge Reuters.

Analytikere ventede et fald i olielagrene på 2,3 mio. tønder.

Dog er benzinlagrene faldet med knap 7,7 mio. tønder - næsten otte gange højere end ventet - hvilket antyder, at der endnu er noget efterspørgsel på brændstof.

"Den globale olieefterspørgsel vil falde med mere end 10 pct. for året til omkring 90 mio. tønder om dagen på grund af Covid-19-krisen," skriver Eurasia Group i et notat ifølge Reuters.

"Det vil markere det største fald i efterspørgslen i industriens historie," påpeger notatet.

De officielle tal for de amerikanske olielagre bliver offentliggjort onsdag kl. 16.30 af USA's energiministerium, EIA.

I Libyen venter landets nationale olieselskab ifølge Reuters at øge olieproduktionen med 250.000 tønder om dagen.

Aker Solutions lander stor elektrificeringsordre på oliefelt

Oliepriserne holder fast i lavere niveau efter nedtur mandag

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere