EnergiWatch

Amerikanske efterspørgselsbekymringer tynger oliemarkedet

Oliemarkedet skvulper lidt op og ned torsdag morgen ude af stand til at genvinde det tabte fra onsdag aften.

Foto: Jan Unger

Priserne tynges af bekymringer om den amerikanske efterspørgsel efter råolie, som bunder i faldende forretningsaktivitet og nye coronarestriktioner i Europa.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 41,38 dollar mod 42,26 dollar onsdag klokken 17. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 39,42 dollar mod 40,35 dollar onsdag eftermiddag.

De skuffende tal for forretningsaktiviteten i USA fik onsdag topfolk fra centralbanken, Federal Reserve, til at lufte deres bange anelser om en opbremsning i den økonomiske genrejsning.

Samtidig har Storbritannien og Tyskland indført nye restriktioner i kampen mod coronavirus, som også lægger en dæmper på forventningerne til brændstofforbruget og rejseaktiviteten i USA.

Ifølge den europæiske organisation for luftfartssikkerhed, Eurocontrol, er flytrafikken dalet nævneværdigt i løbet af de seneste to uger, så den i øjeblikket ligger 60 pct. under niveauet for 2019.

"I takt med at efterspørgselsbekymringer og kommentarene fra Federal Reserve rullede ind, kunne vi se et dyk i priserne," siger Vivek Dhar, råvareanalytiker hos Commonwealth Bank, ifølge Reuters.

Bekymringerne i markedet har desuden afledt en stigning i dollaren, efter at investorerne har følt sig nødsaget til at søge mod mere sikre aktiver.

Det betyder, at oliepriserne - der er angivet i dollar - bliver mindre attraktive for globale handlere med den stærkere amerikanske valuta.

Uventet stigning i amerikanske olielagre sænker oliepriserne

Aker Solutions lander stor elektrificeringsordre på oliefelt

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere