Bekymringer om efterspørgsel sender olieprisen ned igen

Efter de sidste dages løft til olieprisen oven på to uger med gennemsnitligt fald, vender den torsdag rundt og dykker igen.
Foto: Jan Unger
Foto: Jan Unger
AF RITZAU FINANS

Blandt markedsdeltagerne er der igen stigende bekymring for, at den amerikanske efterspørgsel er aftagende, mens de evakuerede boreplatforme i Den Mexicanske Golf igen er tilbage i produktion, efter truslen fra orkanen Sally er aftaget.

Samtidig forlyder det nu, at foreningen for olieproducerende lande og dens allierede, tilsammen Opec+, ikke bliver enige om at skære i olieproduktionen ved torsdagens møde.

Det er alt sammen med til at sende priserne ned på de to referenceolier, Brent og WTI.

Prisen på en tønde europæisk Brent-olie falder til 41,71 dollar per tønde mod 42,22 dollar onsdag, mens en tønde ad den amerikanske WTI-olie koster 39,59 dollar mod 40,16 dollar onsdag.

Det er en overraskende melding om stigende destillatlagre af fyringsolie og diesel i USA, der er medvirkende til den faldende oliepris. Det får nemlig markedet til igen at tvivle på, om der kan komme gang i efterspørgsel på det amerikanske marked, der er verdens største aftager af olie.

Destillatlagrene steg sidste uge med 3,5 mio. tønder, mens den ugentlige efterspørgslen faldt 27,2 pct. sammenlignet med sidste år, ifølge data fra de amerikanske myndigheder onsdag.

Bidragende til den pressede stemning på oliemarkedet er også, at Opec+ ifølge rygter ikke bliver enige om at indføre produktionsnedskæringer trods de faldende priser.

Ifølge Reuters kan dette dog ende med kun at påvirke markedet i en mindre grad, da Opec+ har signaleret, at organisationen har fået styr på visse medlemslandes overproduktion.

Navnlig Irak har produceret mere olie hen over sommeren, end landets kvote tilsiger, men er ifølge Reuters gået med til at levere under sin kvote i løbet af september.

Danmarks olieproduktion udleder langt mere CO2 end det globale gennemsnit

Olieprisen i fremgang på orkanafbrydelser og lagertal

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også