EnergiWatch

Dykkere rydder bomber for Baltic Pipe

Den norsk-polske gasforbindelse er ikke kun i overført men også bogstavelig forstand lidt af et minefelt.

Søværnet - her i igang med en redningsøvelse - har netop nu folk på Nordsøen for at finde og rydde for sprængstof, så Baltic Pipe-forbindelsen kan komme på plads. | Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Et gasrør på 100 kilometer tværs igennem den danske del af Nordsøen medfører nødvendigvis en række komplikationer. Det må Energinet efterhånden have erfaret.

For en ting er de mange miljørelaterede protester, som vedvarende rammer den norsk-polske forbindelse med det danske midtpunkt. Noget andet er alt det, der ligger under havets overflade – det være sig gamle miner eller torpedoer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs