EnergiWatch

Olieprisen i fremgang på orkanafbrydelser og lagertal

En orkan har bremset den amerikanske olieproduktion, hvilket er med til at sende oliepriserne op.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne fortsætter onsdag de positive takter fra tirsdag, idet en orkan har forstyrret den amerikanske olie- og gasproduktion til havs, og en markedsrapport viste et stort fald i de amerikanske råolielagre.

Mere end 25 pct. af den amerikanske offshore olie- og gasproduktion er tirsdag blevet lukket, idet orkanen Sally ligger lige ud for den amerikanske golfkyst.

"Vores nuværende estimat for den samlede manglende produktion relateret til vejrsystemet Sally er på mellem 3 og 6 mio. tønder olie over cirka 11 dage," skriver olieanalysehuset Rystad Energy ifølge Reuters.

Det ventes sandsynligvis at bidrage til at reducere olielagrene, selvom raffinaderierne også er blevet lukket, hvilket reducerer efterspørgslen efter olie.

Tirsdag aften er der også kommet olielagertal fra American Petroleum Institute, der viste et fald i råolielagrene på 9,5 mio. tønder i sidste uge.

Her havde analytikerne ventet en stigning på 1,3 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 41,14 dollar mod 39,78 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 38,96 dollar mod 37,53 dollar tirsdag eftermiddag.

IEA: Andenbølge af corona forværrer udsigterne for olie

Oliepriser fortsat tynget af dæmpede efterspørgselsudsigter

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere