Frygt for manglende efterspørgsel sender oliepriserne ned

Stigning i corona-smittetilfælde øger tvivl om oliebehovet og presser prisen nedad.
Foto: Nick Oxford/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Nick Oxford/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Oliepriserne falder torsdag morgen, i takt med at antallet af bekræftede smittede med coronavirusset stiger verden over. Det skaber frygt for, at brændstofefterspørgslen ikke vil nå at stige, når flere olieproducenter hæver produktionen i august.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 43,74 dollar mod 43,80 dollar natten til torsdag. Onsdag eftermiddag kostede en tønde 43,69 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,25 dollar mod 41,39 dollar torsdag nat, mens den onsdag ved dansk børslukketid lå i 41,32 dollar.

Begge referenceoliepriser holdt niveau i længere tid onsdag, efter at de steg på nyheden om et uventet stort fald i de amerikanske olielagre.

De amerikanske olielagre faldt i sidste uge med 10,6 mio. tønder, viser tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, ifølge Reuters.

Samtidig steg både benzin- og destillatlagrene dog mod forventning.

Analytikere fortæller til Reuters, at priserne lige nu trækkes i hver sin retning af faldet i olielagrene og frygten for, at stigningen i coronasmittede vil føre til nedlukninger på ny.

"Så længe vi registrerer nye daglige smittetilfælde, vil risikoen for olieefterspørgslen være for stor," siger Vivek Dhar, der er råvareanalytiker i Commenwealth Bank of Australia, til Reuters.

"Hvis der sker nedlukninger eller delvise nedlukninger, vil transporten blive ramt disproportionelt. Transport hæfter for to tredjedele af olieefterspørgslen," fortsætter han.

Antallet af coronarelaterede dødsfald i USA oversteg onsdag 150.000, mens Brasilien oplevede sit højeste antal af bekræftede smittede og dødsfald på én dag.

Det potentielt kommende knæk i efterspørgslen kommer, samtidig med at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og andre olieproducerende lande som Rusland forbereder sig på at øge olieproduktionen i august, hvor den ifølge Reuters ventes at stige med omkring 1,5 mio. tønder om dagen.

Guld- og kobberpriserne stiger onsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1964,50 dollar mod 1956,47 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller handles et ton kobber samtidig i 6481,50 dollar mod 6477 dollar onsdag eftermiddag.

 

Internationalt kapløb om brint skal styrke sikkerheden 

Olieanalytiker tror ikke på priser over 50 dollar

Udsigten til øget olieefterspørgsel trues af anden bølge 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også