Udsigten til øget olieefterspørgsel trues af anden bølge

"Det er meget svært at pege på, om efterspørgslen går den ene eller den anden vej lige nu. Der er stadig masser af risici, og det kan gå begge veje," siger markedsanalytike
Foto: JOHANNES EISELE/AFP / AFP
Foto: JOHANNES EISELE/AFP / AFP
AF RITZAU FINANS

Oliepriserne stiger svagt tirsdag morgen, men er stadig bundet af den usikre fremtid som præger oliemarkedet. Den truende andenbølge af coronavirusset i USA er især med til at præge udsigten for olieefterspørgslen, skriver Bloomberg.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 41,48 dollar mod 41,35 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 39,42 dollar mod 38,96 dollar mandag eftermiddag. Men i forhold til priserne ved amerikansk lukketid sent mandag er der tale om et mindre fald i priserne.

Oliemarkedet var mandag præget af optimisme, hvilket bundede i det offentliggjorte tal af amerikanske boligsalg, som var bedre end forventet, skriver Reuters.

Men det efterfølgende fald i priserne viser, hvordan det stigende antal af smittetilfælde blandt andet i de sydlige og sydvestlige amerikanske stater er med til at afveje troen på, at den globale olieefterspørgsel er på vej tilbage.

"Det er meget svært at pege på, om efterspørgslen går den ene eller den anden vej lige nu. Der er stadig masser af risici, og det kan gå begge veje," siger Vivek Dhar, som er markedsanalytiker i den australske Commonwealth Bank, til Reuters.

Kinas produktionsdata for juni blev offentliggjort tirsdag og var - ligesom det amerikanske tal - bedre end estimeret, hvilket indikerer en økonomisk genopretning i Asiens største land.

Samtidig følger investorerne nøje udbudssiden, hvor Libyen, som kan producere omkring 1 pct. af det globale udbud, har fået mulighed for at genoptage sin olieeksport efter at have været udsat for en blokade grundet civilkrigen, skriver Reuters.

Usikkerheden på oliemarkedet er også med til at påvirke august-futuren, hvor Brent og WTI-olie henholdsvis er faldet med 0,6 og 0,7 pct., skriver Bloomberg.

Springet mellem den nutidige og fremtidige pris indikerer ifølge Bloomberg, at der stadig er tydelige bekymringer vedrørende overforsyning.

Oliepriser stiger på udsigt til øget aktivitet

Anden coronabølge sender olieprisen ned  

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også