Oliepriserne holder niveau

Markedet er dog bekymret over stigningen i antallet af coronasmittede
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
RITZAU FINANS

Oliepriserne holder niveau fredag morgen, men falder sammenlignet med torsdag eftermiddag. Oliemarkedet er påvirket af en stigende bekymring for den globale brændstofefterspørgsel, efter at antallet af coronasmittede er steget i flere lande.

Samtidig vil Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og andre olieproducerende lande lette produktionsnedskæringer.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 43,30 dollar mod 43,70 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,74 dollar mod 41,04 dollar torsdag eftermiddag.

USA slog torsdag ifølge Reuters rekord for antallet af bekræftede coronasmittede på én dag med 75.000 smittetilfælde. I Spanien og Australien oplevede man samme dag de største stigninger af bekræftede smittede i mere end to måneder, imens Indien og Brasilien har intensiveret nedlukningerne for at inddæmme smitten.

Opec og andre olieeksporterende lande som Rusland - samlet kendt som Opec+ - vil fra august lette produktionsnedskæringerne fra 9,7 mio. tønder om dagen til 7,7 mio. tønder.

Den realiserede produktion ventes dog lavere, da nogle lande som Irak har overproduceret i løbet af den nuværende nedskæringsaftale, og derfor skal skære i produktionen i august og september med yderligere 1,1 mio. tønder om dagen.

Vivek Dhar, der er råvareanalytiker i Commonwealth Bank of Australia, forklarer til Reuters, at markedet reagerede positivt på Opec+'s udmelding om at kompensere for tidligere overproduktion.

"Landene tager deres forholdsregler. Det giver markedet tiltro til, at Opec+ overvåger situationen nøje for at sikre, at markedet ikke skubbes i den forkerte retning," siger han til Reuters.

Analytikere venter ifølge Reuters, at oliepriserne vil forblive i niveauet 40-45 dollar per tønde, mens muligheden for en øget amerikansk olieproduktion og usikkerhed omkring den fremtidige brændstofefterspørgsel truer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår