EnergiWatch

Frygten for fyldte olielagre sender oliepriserne ned

Håbet er, at efterspørgslen på brændstof tiltager, i takt med at coronatiltag lempes verden over.

Foto: PILAR OLIVARES/REUTERS / X00856

Oliepriserne falder onsdag morgen, efter at de amerikanske olielagre er steget mere end ventet. Det øger frygten for overflod på markedet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 42,44 dollar mod 43,43 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,13 dollar mod 41,05 dollar tirsdag eftermiddag.

De amerikanske olielagre steg sidste uge med 1,7 mio. tønder mod en ventet stigning på 300.000 tønder, fremgår det af tal fra industrigruppen American Petroleum Institute (API) ifølge Reuters.

I samme periode faldt benzin- og destillatlagrene, viser API's data ifølge Reuters. Det øger håbet om, at efterspørgslen på brændstof tiltager, i takt med at coronatiltag lempes verden over.

De officielle olielagertal fra det amerikanske energiministerium, EIA, offentliggøres onsdag kl. 16:30.

Begge referenceolier blev tirsdag ifølge Reuters handlet til det højeste niveau siden coronakrisens begyndelse i marts.

Oliepriserne understøttes af en stigende global efterspørgsel på olie samt af produktionsnedskæringer hos Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og andre olieproducerende lande som Rusland. Dertil har amerikanske skiferolieproducenter lukket flere udvindingsanlæg.

En stigning i antallet af smittede af coronavirusset i blandt andet USA skaber dog bekymring, siger Kazuhiko Saito, der er chefanalytiker i Fujitomi, til Reuters.

I USA er antallet af smittede steget med 25 pct. i sidste uge, mens dødstallet i Latinamerika tirsdag oversteg 100.000, viser tal fra Reuters.

Verdens største importør af råolie, Kina, ventes at skære i importen i årets tredje kvartal, efter at landet de seneste måneder har indkøbt ekstraordinært meget olie.

Nordsøolien Brent ventes at blive handlet mellem 35 og 45 dollar i næste uge, da frygten for en andenbølge af coronavirusset lægger låg på stigningerne, siger Chiyoki Chen, der er chefanalytiker i Sunward Trading, til Reuters.

Guld- og kobberpriserne stiger onsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1768,09 dollar mod 1766,00 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller handles et ton kobber samtidig i 5911,50 dollar mod 5881,50 dollar tirsdag eftermiddag.

Maersk Training har tabt 180 millioner kroner på fem år

Shell i ny retslig tvist efter mange års oliespild

Svære forhandlinger forudses til efteråret efter klimaaftale 

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs