Kina går ind i kampen for klimaet

Kineserne er i gang med at planlægge en kampagne, der skal reducere udledningen fra bl.a. olieraffinaderier kemikalievirksomheder.
Foto: Niels Hougaard/UDL
Foto: Niels Hougaard/UDL
AF RITZAU FINANS

Kina vil reducere udledningen af giftstoffer fra olieraffinaderier, fra kemikalievirksomheder og fra lægemiddelproduktion. Derfor er kineserne i gang med at planlægge en kampagne, der skal være med til at få udledningen sat ned.

Det skriver flere nyhedsmedier.

Det er meningen, at startskuddet skal lyde i løbet af sommeren, og det skal resultere i et renere klima og en større beskyttelse af ozonlaget.

Styret i Beijing har delt forureningen op i to - fra bilers udstødningsgasser og fra flygtige organiske forbindelser kaldet VOC (Volatile Organic Compounds) fra produktionsvirksomheder - og det er en væsentlig del af årsagen til kraftig luftforurening i sommersæsonen i Kina.

Fra 1. juli vil Kina indføre strengere VOC-emissionsstandarder og stramme overvågning af produktion, transport og oplagring på fabrikker i 102 byer fra Beijing til det østlige Kina.

Det viser et udkast til plan udstedt af ministeriet for økologi og miljø mandag, skriver Reuters.

Statsstøttede oliegiganter, herunder China National Petroleum Corp, Sinopec, CNOOC og Sinochem, opfordres af miljøministeriet til at investere flere penge for at mindske udledningen af VOC. Og ministeriet vil komme med tal hver måned på ozonforureningen for 102 byer - og de lokale myndigheder her kan straffe, hvis virksomhederne ikke lever op til kravene.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag middag 34,50 dollar mod 31,31 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 31,42 dollar mod 28,57 dollar fredag eftermiddag.

Øget kinesisk efterspørgsel løfter oliepriserne

Oliemarkedet stabiliseres efter store udsving 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også