Øget kinesisk efterspørgsel løfter oliepriserne

Markedsstemningen er dog langt fra oven på, da coronapandemien stadig raser, og antallet af nye smittede stiger i lande, hvor coronatiltagene er blevet lempet, skriver Reuters.
Foto: Huizhong Wu/Reuters
Foto: Huizhong Wu/Reuters
AF RITZAU FINANS

Oliepriserne stiger fredag morgen, efter at nye tal viser, at efterspørgslen på olie i Kina er ved at tage til. Det sker efter en lettelse af kinesiske coronaskærpelser.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 31,63 dollar mod 30,30 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 27,79 dollar mod 26,51 dollar torsdag eftermiddag.

Mens Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, sammen med andre olieproducerende lande som Rusland - også kendt som Opec+ - skærer i produktionen, oplever man i Kina en øget efterspørgsel. Det fremgår ifølge Reuters af nye tal fredag, der viser, at de kinesiske raffinaderier i april øgede deres produktion.

Markedsstemningen er dog langt fra oven på, da coronapandemien stadig raser, og antallet af nye smittede stiger i lande, hvor coronatiltagene er blevet lempet, skriver Reuters.

"Markedsgrundlaget er klart i bedring," skriver ING Research i en meddelelse ifølge Reuters.

"Men vi tror stadig på kort sigt, at opsvinget er begrænset, da der endnu er overflod. Der er rigelige olielagre for markedet at opkøbe," fortsætter meddelelsen.

Det Internationale Energiagentur, IEA, venter ifølge Reuters et fald i de globale olielagre på 5,5 mio. tønder om dagen i andet halvår af 2020.

I USA faldt olielagrene sidste uge, viser tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, onsdag. Det er dog usandsynligt, at den amerikanske referenceolie vil opleve store stigninger.

Sådan lyder vurderingen fra Edward Moya, der er seniormarkedsanalytiker i Oanda. Ifølge analytikeren vil WTI-olien først komme over 30 dollar, når den økonomiske tilstand vender i USA.

Opec+, der allerede har skåret i produktionen med 10 mio. tønder om dagen, vil forlænge nedskæringsperioden til udgangen af juni, når organisationen igen mødes, fortæller kilder til Reuters.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også